Nya vindar: nyhetsbrev juni 2014


Vid förbundsmötet i Göteborg i maj gavs en presentation om det pågående arbetet. Presentationen i sin helhet skickas till alla ombud, föreningar och länsförbund och vi vill uppmuntra alla att använda underlaget i era fortsatta diskussioner.

Nya vindar har besökt 28 föreningar och länsförbund och träffat totalt 648 deltagare. Under besöken har värdeord skrivits på ungefär 1.300 lappar och deltagarna har använt ungefär 4.100 pluppar under sina röstningar för olika värdeord. Vi vill tacka alla medlemmar och föreningar som bidragit med sina tankar och idéer i diskussionerna.

28 av 35 lokal- och länsföreningar (80%) respektive 5 av 7 länsförbund, regioner och distrikt (ungefär 71%) har svarat på enkäten. Tack till alla föreningar och länsförbund som deltagit i vår stora enkätundersökning!

Nya vindar genomför under hösten tre fokusseminarier där vi tar fram förslag om SDR:s utveckling och framtid. Om du eller någon du känner vill delta och vill bidra med era kunskaper och erfarenheter ska ni göra en intresseanmälan. E-posta namn, bostadsort, kontaktuppgifter, vilket seminarium du vill delta på och motivering varför du vill vara med till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Antal platser är begränsat, därför kan vi behöva göra urval av deltagare. SDR står för kostnaden.

Tidsplan
26-28 september - Dövas Dag i Hässleholm.

10-12 oktober - Fokusseminarium Perspektiv i Örebro.
(Språk, funktionshinder, målgrupper och förbundets namn)
Anmälan senast 29 augusti.

7-9 november - Fokusseminarium Organisation i Umeå.
(Struktur, medlemskap och resurser)
Anmälan senast 3 september.

5-7 december - Fokusseminarium Image i Malmö.
(Information, kommunikation, förbundets logotype, marknadsföring och medlemsrekrytering)
Anmälan senast 31 oktober.

December-januari 2015 - Förslag utformas.

Februari–mars 2015 - Remiss till föreningar och länsförbund.

29-31 maj 2015 - Förbundsmöte, slutligt förslag presenteras.

Har du tankar och idéer om vårt arbete? Ta kontakt med oss.
Trevlig fortsättning på sommaren!

Nyhetsbrev juni 2014

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2014-06-26
Uppdaterad: 2015-03-11