Nya vindar - nyhetsbrev november 2014


Aktuellt
Nya vindar har genomfört två av tre fokusseminarier, som handlat om Perspektiv och Organisation. Det tredje fokusseminariet om Image genomförs den 5-7 december i Malmö. Syftet med seminarierna har varit och är att ta fram förslag om SDR:s utveckling och framtid med hjälp av deltagarnas kunskaper, erfarenheter och idéer.

Fokusseminariet om Perspektiv den 10-12 oktober i Örebro handlade om språk, funktionshinder, målgrupper och förbundets namn. En kort summering av seminariet på teckenspråk har gjorts av Hanna Sejlitz. » Summering av Perspektiv

Struktur, medlemskap och resurser lyftes upp under fokusseminariet om Organisation den 7-9 november i Umeå. Henrik Sundqvist har summerat de diskussionerna på teckenspråk. » Summering av Organisation

Vi vill betona att inga beslut har tagits under seminarierna. Vi vill tacka alla som deltagit på de två genomförda seminarierna. Arbetsgruppen tar med förslagen och tankarna under seminarierna i det fortsatta arbetet.

På seminariet om Image kommer vi att diskutera information, kommunikation, förbundets logotype, marknadsföring och medlemsrekrytering. När seminariet är genomfört kommer en summering på teckenspråk att göras.

Arbetsgruppens förslag kommer att skickas ut på remiss till föreningarna och länsförbunden i början av februari. Vi vill uppmuntra föreningar och länsförbund att ordna medlemsträffar för att diskutera förslagets innehåll, så planera gärna redan nu för en sådan medlemsträff under februari månad. Vi kommer också att erbjuda telefontider för att besvara frågor om förslagets innehåll och återkommer med mer information.

Nyhetsbrev november 2014

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2014-11-21
Uppdaterad: 2014-12-11