Projekt "Utbildning för döva tolkar och översättare" - Information 3


Projektet 'Utbildning för döva tolkar och översättare - en förstudie' har tagit fram en informationsfilm som berättar om döva tolkar och döva översättares kompetens och vilka arbetsfält de arbetar inom. När du har sett denna film är du välkommen att titta på informationsfilmen som ligger som en länk längre ner på denna sida. Informationsfilmen är på teckenspråk och har svenskt tal.

Många kanske tror att döva översättare och tolkar är något nytt men enligt flertalet böcker och artiklar inom området har de funnits långt tillbaka i historien. De har arbetat på ideell basis genom att både tolka och översätta på t.ex. dövföreningen, inom familjen eller i skolan.

Gruppen döva tolkar och döva översättare består av flera olika grupper såsom internationella tolkar, dövblindtolkar, tolkstöd (kallas också relätolkar) och översättare. Och inom översättarfältet har man flera olika funktioner såsom aktörer och språkstödjare bl.a.

Informationsfilmen är tänkt att fungera som ett komplement när jag som projektledare informerar om projektet om gruppen döva tolkar och översättare. Det ger åhörarna en djupare inblick i området.

Det behövs utbildning för gruppen döva tolkar och översättare och det arbetar projektet med. Projektet har skickat in en fortsättningsansökan på 2 år och blir den beviljad kommer det att ges en distansutbildning på 1 år där man kommer att läsa om språk, översättning, tolkning, etik och mycket annat. Stockholms Universitet kommer med start hösten 2015 att ge 3 kurser för de som är intresserade av att arbeta med språk och översättning. Vill du veta mer så besök gärna Stockholms Universitets teckenspråksavdelnings hemsida.

Du är välkommen att kontakta mig om du vill ha mer information.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

» Informationsfilm 1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Använd gärna vårt sökverktyg för att hitta tidigare information.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2015-03-19
Uppdaterad: 2016-09-22