Teckenspråkets dag firas!

Den 14 maj firar vi Teckenspråkets dag runt om i landet! » Mer om Teckenspråkets dag och varför det firas

I flera städer i Sverige och hos flera av våra föreningar uppmärksammas Teckenspråkets dag med olika arrangemang. Se vad som händer på Teckenspråkets dag på » Dövas Tidnings webbsida

Pärlarmband Köp armband och stöd SDR!
På Teckenspråkets dag släpper vi pärlarmband till försäljning. De är turkosa med svarta eller vita bokstavspärlor med texten TECKENSPRÅK.

Köp armbanden i vår webbshop, » shop.sdrgavan.se och stöd SDR. Överskottet går oavkortat till SDR och vårt arbete.


Ny bok "Räddad av teckenspråket!"
Med stöd från SDR och SDUF har Stockholms Dövas Förening och Stockholms Dövas Ungdomsråd producerat barnboken "Räddad av teckenspråket!". Boken vänder sig till barn i åldern 4 till 8 år. Författare är det döva syskonparet Filip Verhelst och Hilde Verhelst, som publicerat boken på flamländska och danska. 

Bok Men på Teckenspråkets dag släpps den på svenska och svenskt teckenspråk! Alla som har en surfplatta eller smartphone kan scanna en QR kod på sista sidan och ange ett lösenord för att lyssna på berättelsen på teckenspråk och talat svenska samtidigt som man bläddrar i boken.

Köp boken via e-post till SDF, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller i SDUR:s webbshop,
 » sdur.se/webbshop. Läs mer på » sdur.se/raddadavteckenspraket

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2015-05-13
Uppdaterad: 2015-05-19