Projekt "Utbildning för döva tolkar och översättare" - Information 7

 

Projektets information finns på Twitter, SDR:s facebook-sida med hashtaggen #dövatolkarochös samt här på sdr.org.

Utbildning
Pilotutbildningen går mot sitt slut. Utbildningen med 22 deltagare startade under hösten 2015 och avslutas nu till våren. Deltagarna har jobbat med gemensamma ämnen. Nu är de indelade i tre grupper med fördjupningar inom översättning, internationell tolkning och dövblindtolkning.

Under våren påbörjas arbetet för en ny grupp som startar till hösten 2016. Utbildningens upplägg är densamma som pilotutbildningen - på 1 år, distans och halvfart.

Information
Projektet har deltagit på Sveriges Teckenspråkstolkars Förenings konferens den 22-23 januari. Med föreläsning om utbildningen, workshop och diskussion kring temat samarbete samt rollspel på tolksituation.

Under mars kommer en ny informationsfilm att finnas här på sdr.org. Filmen tar upp utbildning och tolkning.

En workshop ska hållas i Stockholm den 15 mars. Workshopens tema är ”Samarbete mellan döva och hörande tolkar” och syftet är att väcka tankar om nya samarbetsformer i olika tolksituationer.

Vill ni veta mer om utbildningen och projektets arbete kommer vi gärna till er för information. Kontakta Åsa Henningsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., SMS 073-508 69 30, bildtelefon Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Använd gärna vårt sökverktyg för att hitta tidigare information.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2016-02-17
Uppdaterad: 2016-09-22