SDR söker intressepolitisk strateg

SDR driver frågor och väcker opinion för dövas och teckenspråkigas mänskliga och demokratiska rättigheter. Vår organisation som har över 4000 medlemmar erbjuder mötesplatser, sprider kunskap och driver på utvecklingen mot ett samhälle där teckenspråk har en självklar plats.

Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt, och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, medlemmen och vår organisation. Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vårt arbete för dövas rättigheter kommer du att trivas hos oss.

Arbetsuppgifter
Som intressepolitisk strateg är du viktig för arbetet med organisationens politiska frågor. Du kommer att arbeta med organisationens politikutveckling, skriva politiska texter så som rapporter, utredningar, och debattartiklar. I tjänsten ingår även att göra omvärldsanalyser, ta fram underlag samt ge strategiska råd. Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

Kompetens och egenskaper
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom samhälle och opinionsarbete och/eller har tidigare erfarenhet av arbete inom politik och organisation. Du är en god kommunikatör såväl på svenskt teckenspråk som svenska. Det är bra om du även behärskar engelska samt kan förstå internationella tecken. Du har också en bred kunskap om döva, teckenspråk och dövas kultur. Som person är du driven, engagerad och målinriktad samt har förmåga att identifiera utmaningar och finna nya vägar för utveckling. Vi ser att du har en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem. Du har en förmåga att skapa kontakter och nå ut med budskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning
Tjänsten är heltid och en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Du har stor möjlighet att påverka dina arbetstider och hur du lägger upp ditt arbete. Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal KFO ideella organisationer-Unionen.

Arbetsplatsen är på SDR:s kontor i Sundbyberg.

Information om tjänsten
Generalsekreterare Hanna Sejlitz
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller SMS 072-321 11 32

Facklig kontaktperson för Unionen
Linda Stål, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi behandlar ansökningar löpande och anställer när vi har hittat rätt person så vänta inte med din ansökan. Personligt brev och meritförteckning till Hanna Sejlitz på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2016-10-25
Uppdaterad: 2016-12-08