Anne-Maj Magnström avgår från förbundsstyrelsen


Anne-Maj Magnström, ledamot i SDR:s förbundsstyrelse, har meddelat att hon lämnar sitt styrelseuppdrag från och med den 1 mars 2018 av personliga skäl. Hon har suttit i SDR:s styrelse sedan 2015.

Vi i förbundsstyrelsen respekterar hennes beslut och vill rikta ett varmt tack för hennes stora och viktiga insatser i förbundet. Hon har stora och viktiga kompetenser i flera sakfrågor, som vi kommer att sakna.

SDR:s förbundsstyrelse består nu av sju representanter som fortsätter att leda förbundets viktiga arbete. Valberedningen är informerad och vid förbundets förbundsmöte den 1 till 3 juni kommer därför två fyllnadsval att äga rum. Valberedningen har redan efterlyst namnförslag för fyllnadsval efter Sven-Erik Malmströms avgång tidigare.

Anne-Maj Magnström:
Jag har valt att avgå från SDR:s förbundsstyrelse av personliga skäl. Som många av er vet så har jag dövblindhet och det har delvis påverkat mitt beslut. Jag är uppvuxen med teckenspråk och ju äldre jag blivit har min syn försämrats. Idag upplever jag att det blivit lite tungt och mer krävande från mig själv. Om och när jag ska driva eller genomföra något får jag ofta lägga mer tid och energi till praktiska saker med konsekvensen att min energi snabbare tar slut. Teckenspråk är visuellt och stundtals i högt tempo. Jag känner jag att jag inte alltid hänger med i olika sammanhang och därför använder jag dövblindtolkar. Användning av dövblindtolkar tar energi och jag blir trött. Ibland får jag värk i axlar och armar. Sammantaget är det grunden till mitt beslut att lämna styrelsen.

Jag vill tacka er alla som gav mig förtroendet att sitta i SDR:s förbundsstyrelse och jobba med frågor om teckenspråk och döva. Det har varit jätteroligt att använda min bakgrund, kunskap och kontaktnätverk! Jag önskar den nuvarande styrelsen ett stort lycka till i det kommande arbetet och jag är övertygad att de kommer att göra ett riktigt bra jobb.

Kontakt
Åsa Henningsson, förbundsordförande
Bildtelefon: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
SMS: 073-508 69 30

Valberedningen
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad av  Linda Stål
Publicerad: 2018-03-23
Uppdaterad: 2018-04-09