Inte SDR som tigger på gatorna

Pressmeddelande från SDR 2013-03-18

Det är inte SDR som har skickat ut folk på gator och torg för att försöka få in pengar till organisationen! Dessa personer visar en lista med dåligt kopierade logotyper och namn som för tankarna till organisationer för döva (och stumma) och många luras säkert att tro att det är SDR som ligger bakom.

Det är det inte! Det är INTE SDR som ligger bakom och pengarna som snälla människor skänker går inte till döva och hörselskadade i Sverige.

Organiserat tiggeri eller lurendrejeri med "dövstumma" dyker upp med jämna mellanrum i alla länder och alla städer. Just nu får vi rapporter från olika platser i Sverige, bl.a. Göteborg, Örebro och nu senast från Borås, att personer går runt med listor på parkeringar vid stormarknader och uppmanar människor att skriva sitt namn som stöd för en eller flera organisation för döva och hörselskadade eller liknande. När du har skrivit ditt namn, inser du att det inte räcker med det, utan du uppmanas också betala. Det anges att "minsta summan" är bestämd t.ex. 200 kronor, och att man genom att skriva sitt namn har medgivit detta.

Det är upp till var och en att skänka pengar till vad man vill, men SDR vill återigen påpeka att det inte är någon svensk dövorganisation som ligger bakom och ingen dövorganisation från något annat land som vi har kännedom eller kontakt med.

Ordet "dövstum" försvann ur det svenska språkbruket på 1950-talet.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2013-03-22
Uppdaterad: 2013-04-19