Organisationsförändring


Här kommer information om ett styrelsebeslut som tagits den 10 oktober, som kommer att innebära en större förändring för förbundet. Beslutet innebär att förbundet ska genomgå en omorganisation i riktning att butiken Gåvan och telefonförsäljningen ska avvecklas.

Huvudorsaken är sjunkande intäkter och vinster som inte motsvarat kostnaderna under en längre period. Förbundet inleder därför nu en omorganisation där vi ser över organisationen och bemanningen i organisationen.

SDR:s försäljningsverksamhet har en lång historia, då det bildades på 1960-talet. Idag är det betydligt svårare att bedriva en framgångsrik försäljning. Istället ser förbundsstyrelsen utvecklingsmöjligheter i en försäljningsverksamhet, dock i en mindre omfattning, där så kallade turkosa och teckenspråksrelaterade produkter och förbundets egna profilprodukter ligger i fokus. Det finns också tankar om utveckling av insamlingsverksamheten på andra sätt än genom telefonförsäljningen.

Under omorganisationen och i processen sker kontinuerlig dialog och förhandlingar med förbundets fackklubb. I dagsläget har vi ingen mer information om omorganisationen, vilka förändringar det kan medföra och hur det påverkar förbundets bemanning. Vi ber därför om er förståelse att det är en svår tid för våra anställda. Vi återkommer när vi har mer information längre fram.

Kontakt
Åsa Henningsson, förbundsordförande
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2018-10-29
Uppdaterad: 2018-11-23