SRF och SDR har tilldelats spellicens


Pressmeddelande 2019-09-20

Synskadades Riksförbund och Sveriges Dövas Riksförbund har tilldelats den första licensen i kategorin “spel för allmännyttiga ändamål”

Den 1 januari 2019 trädde den nya spellagen i kraft. Rikslotterierna, som varit verksamma på den svenska spelmarknaden sedan 1910-talet, har dock levt kvar i den gamla lotterilagen. Först när befintliga lotteritillstånd löper ut tar rikslotterierna steget in på den nya marknaden.

Idag har Synskadades Riksförbund (SRF) och Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) tilldelats den första lotterilicensen i kategorin “spel för allmännyttiga ändamål”. Licensen börjar gälla den 21 september. SRF och SDR blir då de första ideella organisationerna som börjar verka enligt den nya spellagen med sina lotterier Månadslotten och Månadslotten Plus.

- För Synskadades Riksförbund innebär överskottet från Månadslotten och Månadslotten Plus ett viktigt bidrag för vår verksamhet. Vi är därför väldigt tacksamma för att det stödet kan fortsätta utan avbrott tack vare den nya lotterilicensen, säger Ulrika Norelius Centervik, kanslichef på Synskadades Riksförbund.

Lotterierna kommer att fortsätta drivas i samarbete med servicebolaget Nordic Lottery.

- Vi är väldigt glada över den nya licensen och vårt fina samarbete med Nordic Lottery så att vi kan möta kraven enligt nya spellagen. Nu kan vi fortsätta erbjuda ett lotteri med riktigt fina vinster där överskottet går till vårt viktiga arbete för ett samhälle där rätten till språk, kommunikation, utveckling och delaktighet säkerställs, säger SDR:s förbundsordförande Åsa Henningsson.

Under det senaste året har Nordic Lottery gjort en stor insats för att möta de nya kraven. Dessutom har bolaget genomgått en omfattande certifieringsprocess.

- Vi är stolta och nöjda över att som första servicebolag för allmännyttiga lotterier leva upp till de omfattande licens- och certifieringskraven i den nya spellagen. Vårt team har gjort ett fantastiskt jobb med att på kort tid få alla delar på plats. Det gör det möjligt för oss att fortsätta leverera högkvalitativ lotteridrift åt SRF, SDR och de andra ideella organisationer vi samarbetar med säger Jonas Lindholm, VD på Nordic Lottery.

SRF och SDR har beviljats en licenstid på 5 år. Organisationerna har drivit Månadslotten tillsammans med Nordic Lottery sedan 2014. Under den perioden har lotteriet genererat ett överskott på drygt 40 miljoner kronor.

Kontaktpersoner
Åsa Henningsson, förbundsordförande SDR, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Jonas Lindholm, VD Nordic Lottery
Ulrika Norelius Centervik, Kanslichef SRF, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 08-39 92 31

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2019-09-23
Uppdaterad: 2019-10-24